На 25 май от 10:00 - 13:00 ч. на пл. Централен до

...
На 25 май от 10:00 - 13:00 ч. на пл. Централен до
Коментари Харесай

Започва кампанията „Книги за смет” в Пловдив


На 25 май от 10:00 - 13:00 ч. на пл. „ Централен ” до Военния клуб за поредна година ще се организира акцията „ Книги за боклук ”. Община Пловдив вече 11 години е хазаин на самодейността и напълно справедливо може да бъде наричана Столица на Буквите.

„ Буквите, които ни свързват “ е мотото на акцията, отдадено на нашата писменост. Под това мото всяка година една писмен знак от писмеността ще бъде показана под формата на особено издание. Така участниците ще имат опция да колекционират и съберат цялата писменост през идващите години. Тази година ще бъдат показани първите три книги от колекционерската поредност „ Кирилица “.

Регламентът за присъединяване в акцията тази година е друг. Всеки, който съобщи един кг годни за преработване пластмасови боклуци, получава в подмяна една книга по желание. Независимо от количеството пластмаса над един кг, книгата остава една за всеки. Участващите ще могат да получат единствено по едно издание. Тъй като в самодейността се включват цели фамилии, това значи, че с цел да получи всеки член на фамилията книга, всеки един би трябвало да съобщи по един кг или повече и всички да бъдат дружно на предаването на отпадъците. 
Източник: trafficnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР